ΒΙΒΛΙΑ
Το βιβλίο, «Η Δεύτερη Γέννηση»,είναι μια ανθοδέσμη αποτελούμενη από άνθη που διάλεξα, βάζοντας μόνο την κλωστή που τα συνδέει για να μεταβιβάζω εκείνο που έλαβα και έμαθα, σε όλους εσάς που αναζητάτε ένα νόημα στη ζωή σας και θέλετε να ζείτε ενσυνείδητα.

Απόσπασμα από την Εισαγωγή:

Το βιβλίο, προτείνει μια νέου είδους γνώση που αποτελεί απότοκο απλών λογικών συλλογισμών που βασίζονται στην ψυχολογία της εξέλιξης, όπως αυτή δίνεται μέσα από τη Γνωστική φιλοσοφία. Έχει γραφεί με σκοπό να προσελκύσει την προσοχή του συγχρόνου ανθρώπου πάνω στις βαθιές αλήθειες, που ως επί το πλείστον είναι αγνοημένες ή και παρεξηγημένες αλλά που αποτελούν τα θεμέλια της πνευματικής του εξέλιξης.

Αποτελεί ένα μεταμορφωτικό μέσο, που κύριος σκοπός του δεν είναι να προσθέσει νέες πληροφορίες ή πεποιθήσεις, αλλά να επιφέρει αφύπνιση στη συνειδητότητα του αναγνώστη από κάθε είδους περιορισμούς και εξωγενείς παρεμβάσεις μέσα από προσωπική έρευνα, αυτογνωσία και καθαρή επίγνωση του εαυτού του, με άμεσο στόχο την απελευθέρωσης της Αντίληψης από νοητικές δεσμεύσεις, περιοριστικές θεωρίες, δογματικές απόψεις, προκαταλήψεις, κλπ. Φυσικά είναι αυτονόητο πως αυτό που αποκαλούμε «απελευθέρωση της αντίληψης», «αφύπνιση», «πνευματική εξέλιξη» έχει άμεση σχέση κυρίως με την ποιοτική κατάσταση και το εύρος της συνειδητότητάς του.

Ο Αναστάσιος Βλάχος είναι γιός της συγχωριανής μας Αφροδίτης Στ. Γκρέζιου, που παντρεύτηκε στον Πελεκάνο (Πέλκα). Μας αφιερώνει το βιβλίο του, όπως και στους «Πελκιώτες», και μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην ιστοσελίδα μας σε αρχείο PDF πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Κατεβάστε το βιβλίο σε αρχείο μορφής PDF

          Συγχαρητήρια Τάσο, καλοτάξιδο το τελευταίο βιβλίο σου